Azzal fenyegetőzött egy nő, hogy megöli és feldarabolja az élettársát

2023. november 6. - 19:24 | Régió

Büntetőeljárást indított a rendőrség egy 25 éves rozsnyói nő ellen, aki azzal fenyegetőzött, hogy láncfűrésszel feldarabolja az élettársát. A nő fizikailag bántalmazta az élettársát, késsel ejtett sebeket rajta. Ha a bűnössége bebizonyosodik, kettőtől hat évig terjedő börtönbüntetésre ítélheti a bíróság – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Lenka Ivanová, a Kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

Azzal fenyegetőzött egy nő, hogy megöli és feldarabolja az élettársát
Illusztrációs felvétel (TASR)

A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított szombaton (november 4.) a közösségi hálón azt írta az élettársa apjának, hogy megöli, és láncfűrésszel feldarabolja a fiát. „A nő azt írta, ha az élettársa nem küldi el neki azonnal az összes pénzt, ami a bankszámláján van, beváltja a fenyegetéseit. Nagy összeget követelt az élettársa apjától - közölte a szóvivő.

A nő késsel megtámadta meg az élettársát, a vállán és a karján vágta meg. „Az előzetes orvosi szakvélemény szerint a férfi hét napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett" - tette hozzá Ivanova.

A nőt őrizetbe vették, a helyszínen rögzített nyomokat törvényszéki vizsgálatra küldték. Zsarolás és veszélyes fenyegetőzés, valamint testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás ellene. „A nyomozó indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését" - tette hozzá Ivanová.

TASR