Azzal vádolnak egy rendőrt, hogy meglopott egy menekültet

2015. szeptember 29. - 07:59 | Belföld

A vádak szerint a szlovák-magyar határon az egyik szlovákiai rendőr elvett az egyik menekülttől 1300 eurót. A belügyminisztérium sajtóosztálya megerősítette, vizsgálják az esetet.

A napokban a rendőrség ellenőrzés céljából megállította a menekültek egyik csoportját Rajka mellett. Mivel a 20 fős csoportból többen nem rendelkeztek érvényes iratokkal, a rendőrök őrizetbe vették őket.

Miután előzetes letartóztatásba kerültek a menekültek, az egyik azzal vádolta meg a szlovák rendőrséget, hogy elvettek tőle 1300 eurónyi készpénzt, ez volt ugyanis az összes megspórolt pénze.

A belügyminisztérium hatalommal való visszaélés vádjában indított nyomozást – erősítette meg az információt Andrea Dobiášová belügyminisztériumi szóvivő.

A Joj Televízió megkereste a lopással vádolt rendőrt, aki nem kívánt nyilatkozni a kamerák előtt, annyit azonban megjegyzett, nem biztos, hogy minden úgy van, ahogy az elsőre látszik.

A rendőrt egyelőre nem vonták felelősségre, a rendőrségi szóvivő pedig nem tájékoztat a nyomozási folyamat eddigi eredményeiről.

(noviny.sk)

Címkék: menekültek