A babakocsit toló anyukát elgázoló részeg doktornő nem bírja abbahagyni a piálást

2020. november 14. - 10:49 | Régió

Kiengedték a vizsgálati fogságból, de nem szabadott volna alkoholt innia - számolt be róla a Joj TV.

A babakocsit toló anyukát elgázoló részeg doktornő nem bírja abbahagyni a piálást
Archív felvétel - Joj TV

Az 57 éves pozsonyi doktornő márciusban Ligetfalun egy kereszteződésben felhajtott a járdára, és elütött egy babakocsit toló anyukát. A nőt kórházba kellett szállítani, a kicsinek viszont szerencsére semmi baja nem esett. A volán mögött ülő doktornőről kiderült, hogy súlyosan ittas, a szonda 2 ezrelék alkoholszintet mutatott.

Autójában több üres alkoholos üveget is találtak, valamint gyógyszereket. Olyannyira nem volt magánál, hogy segítség nélkül nem tudott átszállni a rendőrautóba sem. Ráadásul úgy vezetett, hogy pár hónappal korábban Magyarországon bevonták a jogosítványát ittas vezetésért.

A baleset után a járásbíróság vizsgálati fogságba helyezte, ezt azonban a kerületi bíró eltörölte, és feltételekkel ugyan, de szabadlábon védekezhetett a nő. A feltételek közé tartozott, hogy nem ihat alkoholt, nem ülhet a volán mögé, jelentkeznie kell egy pártfogónál és részt venni egy terápián. A doktornő azonban nem tartotta be ezeket, továbbra is ivott - írja a Noviny.sk.

A nő revíziós orvosként tevékenykedett, aki arról dönt, hogy kaphatnak-e a páciensek államilag támogatott gyógykezelést. Miután a családja kihívta rá a rendőrséget, és megszondázták, 3 ezrelék volt az alkoholszintje. A bíróság ismét berendelte, majd elrendelte a vizsgálati fogságba helyezését.

A nő azzal érvelt a bíróság előtt, hogy számára csak az intézeti kezelés segíthet, a bíró viszont ezt az érvet nem fogadta el, mondván, már egyszer így is megszegte, és akár újra volán mögé is ülhet ittasan.

(Noviny.sk)