Bádogos munkák igen kedvező áron, aztán jön a pofon – csúnyán ráfázhat, ha bedől a csalóknak!

2023. november 16. - 13:10 | Régió

Kedvező áron kínált bádogos-tetőfedő munkákat egy csapat munkás a Galántai (Galanta) járásban, főleg időseknek, akiktől végül az eredeti összegnél jóval többet kértek, aránytalanul magas anyagköltséget és munkadíjat felszámítva.

Bádogos munkák igen kedvező áron, aztán jön a pofon – csúnyán ráfázhat, ha bedől a csalóknak!
Fotó: TASR

A remélt megtakarítás helyett így végül több ezer eurót voltak kénytelenek kifizetni. A rendőrség csoportosan elkövetett többrendbeli csalás miatt indított eljárást, melynél a büntetési tétel felső határa tíz év szabadságvesztés lehet – tájékoztatott Zlatica Antalová kerületi rendőrségi szóvivő.

Az ügyben a galántai rendőrség nyomoz, az is elképzelhető, hogy az esetek felderítése nyomán a bűncselekmény átminősítésére is sor kerül.

A rendőrség felhívja a lakosság és elsősorban az idősebbek figyelmét, hogy legyenek rendkívül óvatosak, ha ismeretlen személyek szólítják meg őket különféle ürüggyel, és idegeneket ne engedjenek be a házukba. „Ilyen esetekben inkább hívjanak oda egy rokont vagy ismerőst, akiben megbíznak. Ha senkit sem tudnak értesíteni, lépjenek kapcsolatba a községi hivatallal. Ha csalásra gyanakodnak, ne habozzanak azonnal a rendőrséget hívni a 158-as telefonszámon” – tette hozzá a szóvivő.


(TASR)