Bajban az antikorrupciós OĽaNO: megbízottjuk "ott felejtett" egy borítékot a szenci hivatalban!

2023. július 18. - 09:49 | Belföld

Az OĽaNO régi Fiat 500-asokat hozott be Olaszországból a kampányához, és akit megbíztak némelyikük hazai regisztrálásával, ott hagyott egy borítékot is a Szenci Járási Hivatalban. A párt hárít és mossa kezeit, az illető pedig azt állíja, hogy csak "ott feljtette" és másnap már ment is vissza érte.

Bajban az antikorrupciós OĽaNO: megbízottjuk "ott felejtett" egy borítékot a szenci hivatalban!
Forrás: Igor Matovič Facebook-oldala

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vizsgálótisztje megvesztegetés ügyében indított nyomozást, ezt az Aktuality.sk számára a rendőrség is megerősítette. Ezzel kapcsolatban csak annyit közöltek, hogy az eljárás már június 15-én megindult, a cselekmény másnapján, mivel a hivatalnok, akinél ott maradt a boríték, azonnal bejelentést tett korrupció ügyében. A rendőrség egyelőre nem gyanúsított meg konkrét személyt.

Az OĽaNO szóvivője, Matúš Bystriansky elárulta, hogy a kampányuk során felhasználandó Fiat 500-asok regisztrálása kapcsán olyan cégeket bíztak meg Szlovákia-szerte, amelyeknek van tapasztalatuk külföldi autók behozatalával. Az Aktuality úgy tudja, 79-et terveztek belőlük beszerezni, pont annyit, ahány járás van Szlovákiában. Eddig több mint 50-et sikerült.

A Szenci Járási Hivatalban négyet próbáltak regisztrálni, a megbízott cég embere viszont a gyanú szerint ezt igyekezett meggyorsítani a borítékkal június 14-én, a hivatalnok viszont beleköpött a levesébe. Másnap az illető visszament, és azt állította, csak ott felejtette a pénzt a borítékban.

Az OĽaNO szóvivője viszont ilyesmiről nem hallott, és szavai szerint szabad kezet adtak a rendőrségnek a nyomozásban. Arra viszont nem válaszolt, hogy hány autót vásároltak, és melyek azok a cégek, amelyeket megbíztak a regisztrálásukkal. Bystriansky csak annyit közölt, hogy mindent időben nyilvánosságra hoznak.

A szenci esetnél az Aktuality.sk információi szerint egy pozsonyi céget bíztak meg az OĽaNO emberei. A portál felvette velük a kapcsolatot, az ügyvezető megerősítette az autók regisztrálását, viszont ő sem hallott korrupciós nyomozásról.

Igor Matovič egyébként korábban azzal indokolta a Fiat 500-asok bevetését, hogy azok az OĽaNO-t jelképezik. Egyszerű emberek eszközei egy olyan országból, amely hosszú ideje küzd a maffia ellen.

(Aktuality.sk)