Bajban a Dr. Oetker – kénytelen bezárni a gyárát Nagyszombat megyében

2023. március 6. - 12:48 | Régió

A Dr. Oetker Nagyszombati járásban, Bolerázon működő gyára 1993 óta működött, elsősorban pudingporokat és más desszerteket állítottak elő.

Bajban a Dr. Oetker – kénytelen bezárni a gyárát Nagyszombat megyében
Fotó: Facebook - Dr. Oetker Slovensko (aktuality.sk)

A Dr. Oetker Slovensko bejelentette, hogy 2023 közepén bezárja a bolerázi gyárát – írja a Hospodárske noviny.

A vállalat 75 dolgozójától kénytelen megválni, de biztosítottak mindenkit afelől, hogy különleges, a törvényi előírásokon túlmutató végkielégítésben részesülnek, emellett pedig szakmai tanácsadást és segítséget kapnak a további munkavállalást illetően.

"Minden alkalmazottal egyénileg tárgyalunk, és megbeszéljük a következő lépéseket" – mondta a cég vezérigazgatója, Jozef Debrecký.

Ez az intézkedés nem befolyásolja a Dr. Oetker termékeinek hozzáférhetőségét, azok továbbra is elérhetőek lesznek a szlovákiai piacon.

A bolerázi üzem bezárásának oka annak a bérelt gyártóüzem korlátozott kapacitása, amelyben a cég működik. Közölték, az élelmiszer-kiskereskedelem helyzete az elmúlt években bonyolultabbá vált a Covid-19 világjárvány hatása és az erősödő piaci verseny miatt.

„Ez a döntés nem vet rossz fényt a Bolerázon végzett munka minőségére és a dolgozók elkötelezettségére” – mutatott rá Jozef Debrecký. „Ahhoz, hogy Dr. Oetker cég versenyképes maradjon, növelnünk kell a termelés hatékonyságát, ami sajnos Bolerázon nem lehetséges” – magyarázta.


(HNonline.sk)