Bajban a német autógyárak, mert nem jönnek a kábelkötegek Ukrajnából

2022. március 5. - 08:50 | Tech

Az ukrajnai háború súlyosan érinti az ottani autóipari beszállítókat, és általuk a BMW, az Audi és az MAN bajorországi üzemeit is. A termelés nagy része leáll a következő napokban - közölték pénteken a vállalat szóvivői. A fő gondot az jelenti, hogy az ukrajnai üzemek nem tudnak kábelkötegeket szállítani.

Bajban a német autógyárak, mert nem jönnek a kábelkötegek Ukrajnából
Forrás: Flickr

Már hétfőn leállnak a BMW müncheni központi üzemének és Európában a legnagyobb üzemének összeszerelő sorai Dingolfingenben. A vállalat a jövő hétre rövidített munkaidőt jelentett be az üzemekben - közölte a csoport szóvivője. Arról nem adott tájékoztatást, hogy ez hány ezer alkalmazottat fog érinteni.

Az Audi ingolstadti gyárában a három gyártósorból kettő hétfőtől - kezdetben két hétre, március 18-ig - leáll. Hétfőtől Neckarsulmban is leáll a termelés nagy része. Összesen több mint 10 ezer alkalmazottat érint a változás - jelentette be a vállalat.

Az MAN tehergépkocsi-gyártó müncheni fő üzemében még egy hétig szigorú korlátozásokkal folytatódik a termelés, de március 14-től teljesen leáll - itt is a hiányzó kábelkötegek miatt. Ez mintegy 3500 alkalmazottat érint. A nürnbergi motorgyárban szintén lesznek korlátozások.

(MTI)