Bajban van Truban, már dílerkedéssel is meggyanúsították

A Smer-SD elvárja, hogy a rendőrség és az ügyészség kivizsgálja, hogy a PS/Spolu vezetője, Michal Truban üzletelt-e kemény drogokkal – közölte Ján Mažgút, a párt sajtóosztályának vezetője. 

Bajban van Truban, már dílerkedéssel is meggyanúsították
Fotó: TASR – Pavol Zachar

A gyanú – a Smer szerint – azon internetes beszélgetés alapján merül fel, melynek valódiságát maga Truban is elismerte.

„Truban úr védekezése, hogy az öt gramm fehér por eladásával csak viccelt, hiteltelen azután, hogy bevallotta, fogyasztott már kemény drogot – közölte a párt. 

„Soha nem árultam és termesztettem kábítószert” – reagált a Progresszív Szlovákia elnöke. Azt viszont elismerte, hogy fogyasztott már marihuánát, 12 évvel ezelőtt pedig az LSD-t is kipróbálta. 

A TA3 pénteken hívta fel a figyelmet egy, a blackhole.sk weboldalon régebben megjelent beszélgetés szövegére, ahol Truban „bhole” néven azt írja:

„Nem fogok sokat írkodni, ma még el kell adnom öt gramm fehéret”.

A Progresszív Szlovákia vezetője elutasította, hogy az ominózus bejegyzés kábítószer eladásáról szólt volna: „Ez biztosan csak viccelődés volt. Ahogy már mondtam, soha semmilyen drogot nem adtam el, nem termesztettem, nem kereskedtem vele.”

Közben a Nový Čas portál nyilvánosan felkérte a PS/Spolu vezetőjét egy drogteszt elvégzésére, amely akár 90 nappal a fogyasztás után is kimutatja a kábítószert, ám ezt először a politikus elutasította azzal, hogy nem akar az ügyből politikai színházat csinálni, majd meggondolta magát, és vállalta, hogy egy neves klinikán elvégzett tesztre nem mond nemet. 

TASR/cas.sk