Bajnokok az egyetemen

2021. április 14. - 18:55 | Régió

A komáromi Selye János Egyetem rektora, Juhász György fogadta ma Ferencz Lászlót, a szlovák bajnok Rieker SJE Komárom Röplabdaklub vezetőjét.

Bajnokok az egyetemen
Fotó: Cséfalvay Á. András

Az egyetem rektora a gratuláció mellett emlékplakettet adott át a csapatnak elismerve ezzel nem csupán a bajnoki címig vezető útba fektetett munkát, de a Selye János Egyetem nevének öregbítéséért tett erőfeszítéseket is.

A Selye János Egyetem és a VK Spartak Komárom Röplabda Klub közötti együttműködés 2015-ben vette kezdetét. Komáromban a röplabdának fél évszázados hagyománya van, a klub immáron női csapattal is büszkélkedhet. A klub férficsapata 2015-ben elnyerte a Szlovák Kupát, illetve egy alkalommal a Szlovák Röplabda Extraliga 2. helyén végzett. A sportklub 2017/2018-as bajnoki évadban ismételten kivívta a Szlovák Röplabda Extraligában való szereplés jogát. Ferencz László elnök örömét fejezte ki az egyetemmel való együttműködésért. Fontos célként nevezte meg az utánpótlás képzésének újraindítását.

A jelenlegi történelmi sikert jelentő szlovák bajnoki cím Juhász György elmondása szerint mindazok számára büszkeséget jelent, akik bármilyen módon kötődnek a komáromi egyetemhez. Minden sportoló és sportszerető célja, hogy hasonló sikereket érjen el, ehhez pedig csak gratulálni tudunk - jelentette ki a rektor.


(sje)