Bajnokok Ligája - Az AS Roma csapatkapitánya szörnyűnek nevezte azt, ahogy csapata kiesett a nyolcaddöntő visszavágóján

2019. március 7. - 10:34 | Sport

Daniele de Rossi szörnyűnek nevezte, ahogy csapata, az AS Roma szerdán hosszabbítást követően 3-1-re kikapott a Porto vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, és 4-3-as összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

Bajnokok Ligája - Az AS Roma csapatkapitánya szörnyűnek nevezte azt, ahogy csapata kiesett a nyolcaddöntő visszavágóján
Fotó: AP

A portói találkozó 87. percében a hazaiak videobírózás után büntetőt kaptak - így alakult ki a végeredmény -, viszont a lefújás előtti pillanatokban a vendégek is bízhattak a VAR-ban, de ők nem jutottak újabb büntetőhöz. De Rossi, az olaszok 35 éves csapatkapitánya - aki az összecsapás 35. percében büntetőből talált be - ennek kapcsán kiemelte: rettenetes érzés ilyen körülmények között kiesni, de el kell fogadniuk, hogy ez a döntés született.

"Szélsőséges csapat a miénk. Nem játszottunk tökéletesen, de megmutattuk a csapat egységét, amelyet valódi férfiak alkotnak"

- mondta De Rossi.

Az olasz sajtó Eusebio Di Francesco római edző jövőjét illetően kulcsfontosságúnak nevezte a portói mérkőzést - az együttes szombaton a Lazio vendégeként városi rangadót bukott el 3-0-ra a bajnokságban -, de erről De Rossi már nem akart véleményt formálni. Miként az érintett szakember sem, aki a mérkőzés után semmilyen nyilatkozatot nem adott, és a stadionból egyenesen a csapatbuszhoz ment.

Sergio Conceicao, a negyeddöntős Porto trénere kiemelte: játékosai tökéletesen megértették, és végre is hajtották a taktikai elképzeléseiket.

"Mindez nagyszerű bizonyítéka az érettségünknek és a higgadtságunknak, ami azt mutatja, hogy milyen erős a csapatunk"

- tette hozzá.

(MTI)