Bajnokok Ligája - Bale: a Real Madrid mindig Real Madrid marad

2018. szeptember 20. - 10:06 | Sport

Gareth Bale szerdán góllal járult hozzá a labdarúgó Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid győztes csoportkörös bemutatkozásához, a walesi szélső szerint klubja esetében nem számít, hogy éppen ki távozik.

Bajnokok Ligája - Bale: a Real Madrid mindig Real Madrid marad
Fotó: TASR/AP

A BL legutóbbi három kiírásában nyertes madridiaknál Zinédine Zidane edző és az elsőszámú gólfelelős, Cristiano Ronaldo nyári távozásával új időszámítás kezdődött, így mindenki arra kíváncsi, a francia tréner, de még inkább a portugál támadó nélkül mire képes az együttes.

"A Real Madrid mindig Real Madrid marad, nem számít, hogy ki hagyja el"

- utalt az AS Roma 3-0-s legyőzését követően a távozókra Bale, akire egyértelműen vezérszerep vár csapatában. A támadó az egyetlen játékos volt a Realban szerdán, aki négy hónappal ezelőtt a kijevi fináléban - amelyen csereként lőtt két gólt a Liverpoolnak a 3-1-re megnyert összecsapáson - nem volt pályán a kezdő sípszónál.

A walesi szélső az AS Roma ellen a madridiak második gólját szerezte - előtte Isco, utána Mariano Díaz volt eredményes -, csapata legutóbbi tíz mérkőzésen tíz találatot ért el. A szerdai összecsapással kapcsolatban lényegre törően fogalmazott: "próbáltunk győzni, próbáltunk gólokat szerezni".

Julen Lopetegui, a Real Madrid vezetőedzője szerint együttese minden szempontból nagyszerű mérkőzést játszott.

"Számtalan helyzetet dolgoztunk ki, és megérdemelten győztünk"

- mondta a szakvezető, miközben római kollégája, az előző BL-kiírásban az olasz klubbal elődöntős Eusebio Di Francesco önkritikát gyakorolt.

"Javulnunk kell. Több minőségre és nagyobb egyéni vállalkozó kedvre van szükségünk"

- nyilatkozta Di Francesco.

A mérkőzéshez, valamint a Real Madridhoz kapcsolódó statisztikai adat, hogy Sergio Ramos, az együttes csapatkapitánya megkapta pályafutása 37. sárga lapos figyelmeztetését a legrangosabb kupasorozatban, amelyben a 115. mérkőzését játszotta. A védő így eggyel megelőzte az angol Paul Scholest, és immár egyedül áll a rangsor első helyén. Ramos tartja az egy idényben kapott sárga lapok rekordját is, a 2010/11-es, valamint a 2012/13-as szezonban egyaránt öttel zárt, míg Scholesnak karrierje során egy idényben négy volt a legtöbb.

(MTI)