Bajnokok Ligája: Bellingham szerint vicc volt a büntető megismételtetése

2023. március 8. - 10:53 | Sport

A Borussia Dortmund angol támadója, Jude Bellingham viselte a legrosszabbul csapata keddi, Chelsea-vel szembeni kiesését a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, melynek visszavágója után a játékos viccnek nevezte a londoni együttes büntetőjének megismételtetését.

Bajnokok Ligája: Bellingham szerint vicc volt a büntető megismételtetése
Fotó: TASR/AP

A dortmundiak 1-0-ás előnnyel érkeztek a brit fővárosba, a Chelsea azonban még az első félidőben ledolgozta hátrányát, majd a második félidő legelején - Marius Wolf kezezése miatt - hosszas videózás után büntetőhöz jutott. A 11-est Kai Havertz kapufára rúgta, ám a VAR-szobából jelezték a játékvezetőnek, hogy a rúgás előtt több dortmundi futballista a 16-oson belülre futott, így Havertz újra próbálkozhatott és másodszor már nem hibázott. A meccsen a Chelsea veszélyesebben játszott, sok helyzetet kialakított, de nem lőtt több gólt, így Havertz találata jelentette továbbjutását, amit Bellingham nem tudott megemészteni.

"Nem igazán tudom, Wolfnak mit kellett volna csinálnia a kezével. Már a büntető önmagában elkeserítő volt, de az, hogy megismételtették, egyszerűen vicc" - fakadt ki a meccs után Bellingham. - "Minden 11-esnél, főleg ha a rúgó ennyire lassan fut neki a labdának, vannak bemozduló játékosok."

A Borussia vezetőedzője, Edin Terzic ugyanakkor nem volt hajlandó a mérkőzést követően a bíróval foglalkozni és gratulált csapata legyőzőjének.

"Fair play a Chelsea-nek és gratuláció. Mindkét meccs szoros volt, de összességében megérdemelten jutottak tovább" - mondta a tréner.

A Chelsean roppant nehéz időszakon megy keresztül, a csapat a nyári és téli átigazolási szezonban elköltött rengeteg pénz ellenére hosszú ideje szenved, az angol bajnokságban a tizedik helyen áll és elveszített reális esélyét arra, hogy a legjobb négy között végezzen és így bejusson a BL következő szezonjába, így ezt már csak a sorozat megnyerésével érheti el.

A gyenge eredmények miatt Graham Potter vezetőedző állása egyértelműen veszélyben van, ám a mostani sikernek köszönhetően talán "némi levegőhöz jutott".

"Az életben vannak rosszabb és jobb időszakok. A dolgok nem maradnak örökre rosszak, még ha néha úgy is érzi az ember" - nyilatkozta Potter, aki a sajtótájékoztató előtt röviden beszélt a csapat társtulajdonosával, Todd Boehlyval, majd a találkozón elhangzottakról nevetve csak annyit közölt: "Még itt vagyok."


MTI