Bajnokok Ligája - Clément Turpin vezeti a döntőt

2022. május 11. - 18:52 | Sport

A francia Clément Turpin lesz a játékvezető a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, amelyben a Real Madrid és a Liverpool küzd meg egymással május 28-án Párizsban.

Bajnokok Ligája - Clément Turpin vezeti a döntőt
Illusztrációs felvétel (TASR)

Az európai szövetség (UEFA) szerdán jelölte ki a 39 éves bírót, aki 2010 óta tagja a nemzetközi keretnek, és először fújhatja majd a sípot a sorozat fináléjában, bár 2018-ban negyedik játékvezetőként már közreműködő lehetett. Akkor Kijevben rendezték a döntőt, amelyben szintén a Real Madrid és a Liverpool volt érintett, és végül a spanyolok 3-1-re bizonyultak jobbnak.

Partjelzőként honfitársai, Nicolas Danos és Cyril Gringore segítik a munkáját, míg a bírói stábot további három francia és két olasz szakember alkotja.

Turpin 26 évesen a francia bajnokság legfiatalabb játékvezetője lett 2008-ban, az előző idényben ő vezette a Villarreal-Manchester United finálét az Európa-ligában. A francia szövetség információi szerint Turpin előtt öt honfitársa - Robert Hélics (1972), Michel Kitabdjian (1975), Robert Wurtz (1977), Georges Konrath (1982) és Michel Vautrot (1986) - fújta a sípot legrangosabb kupasorozat döntőjében.

Az UEFA honlapja szerint az Európa-liga döntőjét a szlovén Slavko Vincic, a Konferencia-liga fináléját a romániai Kovács István vezeti. Előbbi sorozat lezárásaként jövő szerdán Glasgow Rangers-Eintracht Frankfurt összecsapást rendeznek Sevillában, míg utóbbiban május 25-én AS Roma-Feyenoord találkozó lesz Tiranában.

A női BL-döntőn a finn Lina Lehtovaara lesz a játékvezető jövő szombaton Torinóban, ahol a címvédő FC Barcelona ellenfele Olympique Lyon lesz.

MTI