Bajnokok Ligája - Guardiola: nem voltunk elég hatékonyak

2021. február 25. - 10:37 | Sport
Bajnokok Ligája - Guardiola: nem voltunk elég hatékonyak
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

"Elöl nem voltunk elég hatékonyak, ezen mindenképp javítanunk kell. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy kihagyunk olyan helyzetet, amikor valaki egyedül vezeti rá a labdát a kapusra"

- utalt a spanyol mester Gabriel Jesus óriási lehetőségére az 54. percben.

Guardiola kiemelte, összességében rendben volt a játék, nem utolsó sorban Joao Cancelónak köszönhetően, aki hátvéd létére remekül készítette elő a gólokat.

"Nagyon okos játékos, rengeteget tesz hozzá a teljesítményünkhöz"

- dicsérte az edző a Juventustól érkezett portugál futballistát.

Német kollégája, Marco Rose elismerően beszélt a Cityről, amely ellen csak a hajrában jutottak el helyzetig.

"Ez egy igazi topcsapat, hihetetlenül nehéz dolgunk volt. Viszonylag jól védekeztünk, nem engedtünk túl sok teret, de ilyen ellenféllel szemben mindennek tökéletesen kell működnie. Természetesen nem adjuk fel, jó meccset akarunk játszani a visszavágón"

- jelentette ki a tréner, aki elárulta, a március 16-án esedékes manchesteri mérkőzés után Guardiola meghívta őt egy pohár borra.

"Úgy gondolom, jó palackot választ majd"

- tette hozzá mosolyogva Rose.

A találkozót azért rendezték Budapesten, mert a koronavírus-járvány alatt bevezetett szigorú német beutazási szabályok miatt a Mönchengladbach nem tudta otthonában fogadni a Premier League listavezetőjét.

Guardiola együttese sorozatban a 19. tétmérkőzésén diadalmaskodott, összességében pedig 26 találkozó óta nem talált legyőzőre.

(MTI)

Címkék: Bajnokok Ligája