Bajnokok Ligája: Kisorsolták a csoportkört, izgalmas meccseknek nézünk elébe

2019. augusztus 29. - 18:58 | Sport

Csütörtökön 18 órától tartották Monacóban a Bajnokok Ligája 2019/2020-as idényének sorsolását.

Bajnokok Ligája: Kisorsolták a csoportkört, izgalmas meccseknek nézünk elébe
Fotó: AFP

A csapatokat előzetesen négy kalapba sorolták, amelyek a következők voltak:

1. KALAP: Liverpool (angol), Chelsea (angol), Barcelona (spanyol), Manchester City (angol), Juventus (olasz), Bayern München (német), Paris Saint-Germain (francia), Zenit (orosz)

2. KALAP: Real Madrid (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Borussia Dortmund (német), Napoli (olasz), Sahtar (ukrán), Tottenham Hotspur (angol), Ajax (holland), Benfica (portugál)

3. KALAP: Lyon (francia), Bayer Leverkusen (német), Salzburg (osztrák), Olympiakosz (görög), FC Bruges (belga), Valencia (spanyol), Internazionale (olasz), Dinamo Zagreb (horvát)

4. KALAP: Lokomotiv Moszkva (orosz), Genk (belga), Galatasaray (török), RB Leipzig (német), Slavia Praha (cseh), Crvena zvezda (szerb), Atalanta (olasz), Lille (francia)

Az első kalapba került a Bajnokok Ligája és az Európa-liga előző idényének győztese, valamint a hat legmagasabb UEFA-együtthatóval rendelkező bajnokság aranyérmese. A 2., a 3. és a 4. kalapba soroláskor a klubok UEFA-együtthatója döntött. Az azonos országokból érkező együttesek, illetve orosz és ukrán csapatok nem kerülhettek egy csoportba. Amennyiben egy országot kettő vagy több csapat képviselt, az együtteseket párba kötötték, hogy elkerüljék azt, hogy egy napon játsszanak. Ha a páros egyik tagja az A-, B-, C- vagy D-csoportba került, a másikat automatikusan az E-, F-, G-, H-csoport valamelyikébe sorsolták.


A monacói sorsoláson a következő csoportok alakultak ki:

A csoport: PSG, Real Madrid, Club Brugge, Galatasaray

B csoport: Bayern München, Tottenham, Olympiakos, Crvena Zvezda

C csoport: Manchester City, Sahtar Donyeck, Dinamo Zagreb, Atalanta

D csoport: Juventus, Atlético Madrid, Leverkusen, Lokomotiv Moskva

E csoport: Liverpool, Napoli, Salzburg, Genk

F csoport: Barcelona, Borussia Dortmund, Internazionale, Slavia Praha

G csoport: Zenit, Benfica, Lyon, RB Leipzig

H csoport: Chelsea, Ajax, Valencia, Lille

A Bajnokok Ligája 2019/2020-as idényének döntőjét Isztambulban rendezik.

Az eseményen egykori és jelenlegi labdarúgókat is díjaztak. A 2019-es elnöki díjat Eric Cantonának ítélték oda. A Liverpool brazil hálóőrét, Alisson Beckert választották a Bajnokok Ligája előző kiírása legjobb kapusának. A legjobb védő szintén a BL-győztes Liverpoolból került ki, aki nem más, mint Virgil van Dijk lett. Az év középpályásának a nyáron az Ajaxtól a Barcelonához igazoló Frenkie de Jongot választották. A szezon legjobb támadója a Barcelona argentinja, Lionel Messi lett.

Az Egyenlő Játék nevű díjat az angol Burnley szurkolójának, Scott Cunliffe-nek, valamint a Borussia Dortmund vezérigazgatójának, Hans-Joachim Watzkének ítélték oda.

Az idény legjobb női játékosának a Lyon BL-győztes labdarúgóját, Lucy Bronze-t választották, a férfiak között pedig Virgil van Dijk diadalmaskodott.

Az UEFA hivatalosan is bemutatta, hogy milyen labdával játszanak majd a csapatok a Bajnokok Ligája 2019/2020-as idényben. Az Adidas által gyártott lasztiról ezúttal sem hiányozhatnak a csillagok.

(tt)