Bajnokok Ligája - Klopp egyelőre nem foglalkozik a Barcelonával

Jürgen Klopp nagyon örül annak, hogy csapata, a Liverpool a Barcelonával mérkőzhet a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, de még nem ezzel foglalkozik.

Bajnokok Ligája - Klopp egyelőre nem foglalkozik a Barcelonával
Fotó: TASR/AP

"Vasárnap Cardiffban játszunk, amikor holnap felébredek, százszázalékosan ezzel foglalkozom, és egyelőre nem a Barcelonával"

- mondta a szerdai, portói találkozót követő sajtótájékoztatón.

A Liverpool a hazai pályán aratott 2-0-s győzelme után az idegenbeli visszavágón 4-1-re nyert, ezzel egymás után másodszor jutott be a BL legjobb négy csapata közé.

"Természetesen nagyon-nagyon boldog vagyok. Voltak lehetőségeink, aztán gólt is szereztünk, a második félidőben pedig világossá vált, hogy a Porto nem képes végig fenntartani játéka színvonalát"

- vélekedett.

A német tréner a 6-1-es összesítést túlzónak érezte, akárcsak Sérgio Conceicao, a portugálok vezetőedzője.

"Úgy vélem, ez nem igazságos. Nem érdemeltünk kétgólos vereséget az Anfield Roadon, ezúttal pedig úgy készültünk, hogy lehetséges a továbbjutás, megvolt a helyes stratégiánk, jól is kezdtünk minden szinten, de amikor az ellenfél bejutott a tizenhatosunkra, mindig gólt is szerzett"

- értékelte a mérkőzést.

Conceicao azon kesergett, hogy a Liverpoolnak mindössze négy kapura tartó lövése volt, és azokból mindig be is talált. Ez - amint azt ugyanakkor elismerte - jól érzékelteti az angol csapat kvalitását.

"Többet érdemeltünk, a közönség is többet érdemelt, ezzel együtt jó képet mutattunk a portugál labdarúgásról. Nagyszerű szereplésünk volt a sorozatban, nem fogjuk elfelejteni ezt az idei menetelést"

- tette hozzá.

(MTI)