Bajnokok Ligája: Közel hétezren ügyelnek majd a rendre a párizsi döntőn

2022. május 26. - 20:20 | Sport

Mintegy 6800 rendőr, csendőr, illetve tűzoltó igyekszik felügyelni szombaton a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének biztonságos lebonyolítására Párizsban, illetve Saint-Denis-ben.

Bajnokok Ligája: Közel hétezren ügyelnek majd a rendre a párizsi döntőn
A Stade de France - TASR

A fővárosi rendőrség 30-40 ezer, jeggyel nem rendelkező angol szurkoló érkezésére is számít a Liverpool-Real Madrid összecsapásra. A szigetországiak a Cours de Vincennes sugárúton lévő, 44 ezer ember befogadására alkalmas szurkolói zónában gyülekezhetnek kora délutántól, illetve azok, akiknek nincs belépőjük, ott nézhetik majd meg a meccset.

Egy másik szurkolói zónát a 21 órakor kezdődő összecsapás helyszínéhez, a Stade de France-hoz közelebb, Saint-Denis-ben, a Légion d'Honneur parkban alakítanak ki, oda a jeggyel rendelkező spanyolokat várják 12 és 18 óra között. Este hat után ebbe a zónába olyan helyi drukkerek léphetnek be, akik előzetesen regisztráltak.

A szurkolóknak kialakított területeken étel- és italárusítás is lesz, a stadion környékén azonban 18 órától vasárnap hajnali két óráig tilos alkoholos italok eladása és fogyasztása. Ugyanakkor bent a stadionban e tekintetben nem lesz korlátozás.

A Champs Elysées-re csütörtök (ma) 15 órától és vasárnap 18 óráig nem mehetnek angol és francia szurkolók.

mti/para