Bajnokok Ligája: A portugáliai vírushelyzettől függ, lesznek-e nézők a nyolcas döntőn

2020. június 20. - 14:37 | Sport

A portugáliai egészségügyi helyzet dönti majd el, lesznek-e nézők a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcas döntőjén - szögezte le szombaton Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök.

Bajnokok Ligája: A portugáliai vírushelyzettől függ, lesznek-e nézők a nyolcas döntőn
Fotó: TASR

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított sorozatban a negyed- és elődöntők a szokásoktól eltérően egy mérkőzésen dőlnek el. A BL-tornára Lisszabonban augusztus 12. és 23. között kerül sor, a negyeddöntőket augusztus 12-én, 13-án, 14-én és 15-én, az elődöntőket 18-án és 19-én, míg a finálét 23-án vívják, minden találkozó közép-európai idő szerint 21 órakor fog kezdődni.

"Ha a szituáció azt követeli meg, hogy ne legyenek jelen nézők, akkor nem lesznek. A döntés a rendező országé" - fogalmazott az elnök.

A Paris Saint-Germain, az Atlético Madrid, az Atalanta, valamint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig már nyolc közé jutott a BL-ben, a másik négy nyolcaddöntős párharc visszavágójáról még nem döntött az UEFA, hogy augusztus 7-én és 8-án azokat is Portugáliában, vagy a kijelölt hazai csapat otthonában rendezzék.

mti/para