Bajnokok Ligája - Zidane: Buffon nem ezt érdemelte

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője méltatta Gianluigi Buffont, a Juventus kapusát, akit a hajrában heves reklamálásért kiállítottak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágóján.

Bajnokok Ligája - Zidane: Buffon nem ezt érdemelte
Fotó: TASR/AP

"Nem ezt érdemelte, de már nem tehetünk semmit. Egyébként pedig ami a végén történt, nem változtat semmit azon, amit róla gondolok. Nagyszerű játékos, akit az egész pályafutása alapján kell megítélnünk. Az is lehet, hogy játszani fog még a Bajnokok Ligájában, és nem ez volt az utolsó mérkőzése a sorozatban" - fogalmazott a francia szakvezető. Hozzátette, bár nem látta pontosan az esetet, azt mondták neki, a játékvezető jogosan ítélt büntetőt.

Zidane nagyon is átérezhette, mit élhetett át az olasz kapus, mivel ő maga piros lappal fejezte be pályafutását a 2006-os világbajnokság döntőjében, melyben a francia csapat tizenegyesekkel alulmaradt - éppen Buffon olasz válogatottjával szemben. 

Az olasz hálóőr 117. - és vélhetően utolsó - BL-mérkőzésén először kapott piros lapot.

Michael Oliver a rendes játékidő hosszabbításának harmadik percében - az olaszok 3-0-s vezetésénél, összesítésben 3-3-as állásnál - adott tizenegyest Medhi Benatia megmozdulása miatt, aki hátulról érkezve kísérelte meg szerelni a kapuval szemben álló Lucas Vázquezt.

Fotó: AP  

"Ennek a bírónak nincs szíve. Szemetes zsák van a szíve helyén. Ha nincs egyéniséged és bátorságod, felülsz a lelátóra a feleségeddel és egy Sprite-tal" - fogalmazta meg karakteres véleményét az olasz Mediaset Premium csatornán a negyvenéves kapus.

Buffon a BeIn Sportsnak is nyilatkozott és elmondta, "nagyon valószínű", hogy ez volt az utolsó európai kupamérkőzése, majd ugyanazzal a képpel érzékeltette, mit gondol a bíróró

 "Kell egyfajta érzékenység ahhoz, hogy megértsd bizonyos pillanatok fontosságát. Ha ez az érzékenység nincs meg benned, nem érdemled meg, hogy a pályán legyél. Akkor fel kell ülni a lelátóra a szüleid társaságában egy csomag chipsszel és egy kólával. Ilyesmit egyszerűen nem lehet megtenni" - méltatlankodott.

Buffon úgy vélte, "a bíró olyan szabálytalanságot fújt le, amit egyedül csak ő látott".

Massimiliano Allegri, a torinóiak trénere egyértelműen kapusa mellé állt.

"Emberi reakció volt, meg lehet érteni" - mondta a reklamálásról.

Az olasz hálóőrt felállva tapsolta a hazai közönség, amikor feldúltan levonult a pályáról.

Benatia szerint is hibás ítéletet hozott az angol bíró.

"Abszurd, hogy ez tizenegyes volt. Egy játékvezető nem ítélhet büntetőt ilyenért a 93. percben" - szögezte le a torinóiak marokkói védője, aki egyúttal visszautalt arra, hogy az elmúlt szezonban a Bayern Münchent sújtották bírói ítéletek kétes szituációkban a Real Madrid ellen. Hangsúlyozta, nem szabálytalankodott Vázquezzel szemben.

"Nem látta, hogy hátulról érkezem. Megpróbáltam megkerülni, hogy ne érjek hozzá, és a bal lábammal elértem a labdát. Azt csinálta, amit kellett, elesett. Nem volt lökés, ha volt is érintkezés, az a combommal történt, a fizikai kontaktus viszont hozzátartozik a futballhoz" - vélekedett.

A megítélt büntetőt Cristiano Ronaldo értékesítette, ezzel a Real Madrid jutott az elődöntőbe.

(MTI)