Bajnokot hirdettek a jégkorongligában

2020. március 12. - 21:55 | Sport

A Besztercebánya csapata lett a - koronavírus-járvány miatt befejezettnek nyilvánított - szlovák jégkorongliga bajnoka az érintett klubok csütörtöki döntése értelmében.

Bajnokot hirdettek a jégkorongligában
Illusztrációs felvétel (TASR)

A klubvezetők szerdán határoztak róla, hogy a középszakasznál járó bajnokságot nem folytatják, és az idény anélkül ér véget, hogy bajnokot hirdetnének.

A Tipsport Liga honlapjának csütörtöki beszámolója szerint azonban az illetékesek egy nappal később ismét összeültek, és eldöntötték, hogy a címvédő, és a felsőház tabelláját vezető HC Besztercebánya lett az aranyérmes, így indulhat a Bajnokok Ligájában. A második helyen a Slovan Bratislava, a harmadikon pedig a HC Kassa végzett.

A magyar csapatok közül a DVTK Jegesmedvék nyolcadikként, a MAC Újbuda pedig tizedikként zárt a 13-as mezőnyben.

A szlovák kormány hétfőn a járvány miatt 14 napig felfüggesztett minden sport-, kulturális és tömegrendezvényt. A jégkorongklubok vezetői azért döntöttek a bajnokság befejezése mellett, mert bizonytalannak látták a folytatást. Az idény a középszakasz hajrájánál járt, a negyeddöntős folytatásra az alsóházban szereplő magyar klubok közül a miskolciaknak volt esélyük.

A napokban a többi között az osztrák, a német, a szlovén és a svájci jégkorongbajnokság, valamint a magyar Erste Liga is hasonló körülmények között ért véget.

MTI