A bajor klub megerősítette, hogy a Bayern és a Barcelona megegyezett Lewandowski átigazolásáról 

2022. július 16. - 15:56 | Sport

A Bayern München és az FC Barcelona megegyezett Robert Lewandowski átigazolásáról a Bild című német lap szerint. Oliver Kahn, a bajor klub elnöke megerősítette, hogy megszületett a szóbeli megállapodás, de hangsúlyozta, hogy a részletek kidolgozása még hátravan.

A bajor klub megerősítette, hogy a Bayern és a Barcelona megegyezett Lewandowski átigazolásáról 
Fotó: TASR

Az újság úgy tudja, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél 2020-ban és 2021-ben is az év játékosának választott lengyel támadóért 45 millió eurót plusz ötmillió euró bónuszt fizetnek a katalánok. Lewandowski a hírek szerint 2026-ig ír alá új klubjához.

A 33 éves csatár korábban már többször jelezte, hogy távozni szeretne a német bajnoktól, de az egyesület vezetősége korábban kijelentette, hogy nem eladó.

A Sportbuzzer nevű portál már pénteken arról írt, hogy Lewandowski nem vesz részt a szombati csapatbemutatón az Allianz Arénában, és a jövő héten nem utazik el a gárdával az egyhetes amerikai túrára sem. Egybehangzó médiaértesülések szerint már szombaton (ma) Barcelonába repül, s vasárnap már alá is írja a szerződését.

A Bundesliga hétszeres gólkirálya 2014 nyarán, a Borussia Dortmundtól érkezett a Bayern Münchenhez, amellyel azóta minden évben bajnokságot nyert.

Egyszer a Bajnokok Ligájában, háromszor pedig a Német Kupában ünnepelhetett a csapattársaival, és számos gólrekordot megdöntött. Ezek közül talán a legemlékezetesebb, hogy a 2020/21-es idényben 41 találatot elérve megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt, csaknem fél évszázados Bundesliga-csúcsát.

mti/para