Bakán és Kajal mellett is autó lángolt a hétvégén

2022. május 16. - 15:23 | Régió

Az egyik pénteken késő este, a másik pedig szombaton délután. Kajalon műszaki hiba okozta a tüzet, Bakán még nem zárták ki a szándékosságot.

Bakán és Kajal mellett is autó lángolt a hétvégén
Tűzoltósági felvétel a kajali esetről

Lena Košťálová kerületi tűzoltószóvivő tájékoztatott róla, hogy pénteken este 22 óra után riasztották a dunaszerdahelyi tűzoltókat egy bakai családi ház előtt lángba borult személykocsihoz.

A helyszínre a bakai és a bősi önkéntesek értek oda elsőként, ők kezdték meg egy magas nyomású vezetékkel oltani a tüzet, ekkor azonban már az egész kocsi lángokban állt. Mire a dunaszerdahelyi tűzoltók is a helyszínre értek, két további vezetékkel folytatták a lángok likvidálását. Miután eloltották a tüzet, hőkamerával vizsgálták át a járművet.

A járműben keletkezett kár 8 ezer euró, a tűz okát viszont még vizsgálják, tehát nem zárható ki az idegenkezűség sem.

Szombaton délután pedig Kajal kataszterében (Galántai járás), a falut Galántával összekötő 75-ös úton lévő körforgalomnál gyulladt ki egy kocsi. A tűzoltók megállapították, hogy ez esetben a tüzet a meghibásodott akkumulátor okozta.

A tűzoltók itt is egy magas nyomású vezetékkel oldották meg a helyzetet. Az autóban keletkezett anyagi kár 500 eurót tesz ki.

(parameter)