BALESET: Kamion és személykocsi ütközött Pozsonyeperjesnél!

Súlyos közúti baleset történt kedden kora délután Pozsonyeperjes (Dunaszerdahelyi járás) és Tallós (Galántai járás) között.

BALESET: Kamion és személykocsi ütközött Pozsonyeperjesnél!
Helyszíni felvételek

A dunaszerdahelyi tűzoltókat két óra környékén riasztották a helyszínre. Pozsonyeperjestől mintegy 200 méterre, Tallós irányában a II/507-es úton egy kamion és egy személygépkocsi frontálisan karambolozott a járáshatártól néhány méterre - tájékoztatott előzetesen a kerületi tűzoltóság. 

A Scania típusú kamion Tallós felől érkezett, és úgy tudjuk, egy másik kocsi veszélyes módon előzte, amikor a teherkocsi lehajtott az út szélére, a sofőr pedig elvesztette az irányítást a jármű felett. A kamionsofőr eme állítását információink szerint szemtanúk is megerősítették. A szemből, Pozsonyeperjes felől érkező Škoda Fabia viszont már nem tudta elkerülni az ütközést a tehergépjárművel. A kamion az elejével leszaladt az úttestről, a Fabia pedig keresztbe fordult rajta. 

A Fabiában két személy megsérült, őket a galántai kórházba szállították.

A kamion hűtőkocsit vontatott, de rakománya nem volt. A tűzoltók a másik kocsiból kifolyó hűtőfolyadékot semlegesítették és begyűjtötték. 

A baleseti helyszínelés ideje alatt, mintegy három órán át elterelték a forgalmat a környező falvakban Nádszeg irányába. A tűzoltók öt óra után értek vissza állomáshelyükre.

-para-