BALESET: Megint karamboloztak a dunaszerdahelyi Metransnál, gyerekek is ültek az egyik autóban

2023. december 9. - 10:25 | Régió

Néhány hetente történik egy-egy hátborzongató baleset a 63-as főút és a Pódafai út kereszteződésében, Dunaszerdahely határában, a Metrans vállalat telephelyénél, és tulajdonképpen csak a szerencsének köszönhető, ha a következményei épp nem visszafordíthatatlanok.

BALESET: Megint karamboloztak a dunaszerdahelyi Metransnál, gyerekek is ültek az egyik autóban
Helyszíni felvételek

Pénteken este nyolc óra előtt két személykocsi karambolozott a kereszteződésben, egy Škoda Octavia és egy Škoda Felícia. Fehér Ferenctől, a bevetési egységek ügyeletes járási parancsnokától megtudtuk, hogy a balesetnek öt résztvevője volt, köztük kettő gyerek.

A baleset pontos körülményei tisztázatlanok, de szerencsére egyik résztvevő sem sérült meg, a gyerekeket viszont a biztonság kedvéért mentővel bevitték a kórházba kivizsgálásra.

A dunaszerdahelyi tűzoltók elvégezték a járművek műszaki mentését, a forgalmat pedig a helyszínelés idejére korlátozták a kereszteződésben.

Ez a kereszteződés az utóbbi időben az egyik leginkább balesetveszélyes csomópont a Dunaszerdahelyi járásban. Legutóbb november elején írtunk egy itt történt balesetről, akkor és két héttel korábban is tehergépkocsi ütközött egy személykocsival, a két eset között viszont történt egy harmadik baleset is. Szeptemberben egy kisbusz karambolozott, a balesetnek több súlyos sérültje is volt. Július végén egy 37 éves motoros vesztette életét, amikor egy, a Pódafai útról kihajtó személykocsi oldalának csapódott. Augusztus közepén pedig hasonló körülmények között ütközött két személykocsi, akkor hárman könnyebben sérültek meg.

A sűrű balesetek miatt ismét fellángolt a vita a Szlovák Közútkezelő Vállalat által ebbe a kereszteződésbe évek óta ígért körforgalom kapcsán. Hájos Zoltán dunaszerdahelyi polgármester az állami szerveket okolja, és azok tétlenségét vetette fel a Metrans vállalat vezérigazgatója is, amely a körforgalom projektdokumentációjának elkészítését vezette, és szintén szorgalmazza a kamionjaik közlekedését is megkönnyítő csomópont kialakítását. A város polgármestere és a Metrans képviselője az ősz folyamán találkozott az útigazgatóság vezetésével, és ismét tanácskoztak a körforgalom jelentőségéről. A Metrans ismét vállalta a projektdokumentáció elkészítését, a város pedig az építkezési engedélyeztetés folyamatában tudna segíteni, ha az állam megtalálná a forrást a körforgalom kiépítésére.

(parameter)