Balesetet szenvedett autós segítségére sietett a rendőr – olyat kapott tőle cserébe, amire rémálmában sem gondolt volna

2022. november 16. - 14:07 | Régió

A rendőrség eljárást indított egy férfi ellen, aki balesetet szenvedett, majd rátámadott egy rendőrre, aki a segítségére sietett.

Balesetet szenvedett autós segítségére sietett a rendőr – olyat kapott tőle cserébe, amire rémálmában sem gondolt volna
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

A rendőrség tájékoztatása szerint egy civilben lévő rendőr vasárnap este egy összetört Renault Kangoora lett figyelmes Nagyszombatban, az Autópálya utcában. Azonnal odasietett, és megállapította, hogy a kocsiban utazó férfi és nő épségben van.

Elmondta nekik, hogy ő rendőr, és jelenteni kell a balesetet. Ez viszont annyira felbőszítette a 30 éves férfit, hogy hátulról rátámadott a rendőrre. Utóbbinak sikerült visszajutnia a kocsijába, a fickó erre betörte a hátsó ablakát.

Az agresszív férfi futva próbált elmenekülni Zavar község felé, a helyszínre kiérkező rendőrök viszont az útját állták. Nem sokkal később megérkezett az erősítés is, és végül együttes erővel megfékezték az ellenálló fickót.

Mint kiderült, az illetőt korábban négyszer is jogerősen elítélték, jelenleg pedig feltételesen volt szabadlábon. Hivatalos személy ellen elkövetett támadással és rongálással gyanúsították meg, amiért 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti. A nyomozó indítványozta az előzetes letartóztatását.

A baleset körülményeit vizsgálják, valamint azt is, hogy az illető alkohol vagy kábítószer hatása alatt állt-e az eset idején.


-para-