BALHÉ: Megtámadták a a Hajduk Split játékosait a klub huligánjai, a magyar Futács Márkót fejbe rúgták!

2018. április 23. - 18:07 | Sport

Támadás érte a Hajduk Split több labdarúgóját, Split belvárosában hétfőn kora délután, köztük a klub magyar légiósát, Futács Márkót is – írja az Index horvát sajtóértesülésekre hivatkozva.

BALHÉ: Megtámadták a a Hajduk Split játékosait a klub huligánjai, a magyar Futács Márkót fejbe rúgták!
Fotó: csakfoci.hu

A játékosokat a Hajduk ultrái támadták meg, hogy elégtételt vegyenek a vasárnapi, Dinamo Zagreb elleni 2-1-es vereségért.

A megtámadott játékosok egyike Futács Márkó, a Magyar válogatott Hajdukban játszó csatára. Állítólag ő járt legrosszabbul, mert fejbe rúgták és bevérzett az arca is.

A verekedés akkor tort ki, amikor a játékosok ötfős csoportja elsétált az ultrák törzshelye mellett, ahol azok belekötöttek az egyikükbe. A társuk segítségére siető focistákra egy csomó ultra támadt, ekkor rúgták fejbe a napszemüveget viselő Futácsot.

A támadók a rangadó elvesztésén túl azt is nehezményezhették, hogy Futács egy Instagram-üzenetben kiállt a klub vasárnap lemondó elnöke mellett, aki az ultrák szemében a legfőbb felelősnek számított a csapat rossz szerepléséért.

Futács Márkó 2016 nyarán igazolt a Splithez, majd első horvátországi szezonjában rögtön a bajnokság gólkirálya lett. A klub másik magyar játékosáról, Gyurcsó Ádámról nem esett említés a hírekben.

Index