Balódi László: Rúgj a földön fekvőbe!

Igazi keresztény-konzervatív ember benyomását kelti a volt miniszterelnök-helyettes, volt európai parlamenti képviselő, író, amikor saját modorában így reagál korábbi harcostársa kálváriájára: „Laci, tűnj a francba a listáról! És tűnj a francba a közéletből!"

Balódi László: Rúgj a földön fekvőbe!

Igazi bátor ember, hiszen csak akkor tud és mer belerúgni a földön fekvőbe, amikor az éppen nem tud visszacsapni. Becsületes is, hiszen olyan emberbe rúg, aki 2007-ben elnököt csinált belőle. Aki eddig nem ellensége, csupán ellenfele volt a politikai életben. Ha politikai ellenfélnek lehet nevezni egyáltalán egy olyan többszörösen bukott pártelnököt, mint Csáky. Minden közéleti szereplő számára eljön az idő, amikor tudatosítania kell, hogy következménye van a tetteinek. Van, aki gödörbe kerül egy családi tragédia miatt és vállalja a felelősséget. Talán az emberek emlékezni fognak erre.

Aztán van, aki abban bízik, hogy az emberek nem emlékeznek semmire. Arra sem, ha egy korábbi miniszterelnök-helyettes, parlamenti képviselő, pártelnök csalni próbál, pontosabban megpróbál visszaélni korábbi pozíciójából származó előnyökkel.

Így történt, mikor 2012-ben Csáky Pál közlekedési kihágást követett el, ha tetszik, szabályt sértett. A korabeli sajtóhírek szerint ebben a helyzetben a veterán politikus előkapta a közel két éve lejárt parlamenti képviselői igazolványát, amivel a képviselői immunitását kívánta igazolni. Megpróbálta átvágni a rend őrét, hiszen már 2010-től nem volt parlamenti képviselő. Egy 60 eurós büntetést kívánt csalással kiváltani az a Csáky, aki, hogy őt idézzük, azóta sem „tűnt a francba a közéletből“. Mert ő úgy tűnik ezután is mindent megtehet. Következmények nélkül. 

 

Balódi László, Hodos polgármestere

 

(PR-cikk)