Banális szomszédi vita vezetett az éjszakai lövöldözéshez Pozsonyban (FOTÓK)

2023. szeptember 28. - 11:43 | Régió

Négy ember megsérült, miután egy férfi szerdáról csütörtökre virradó éjszaka lövöldözni kezdett Pozsony Dúbravka városrészében, majd a kiérkező rendőrök lelőtték a támadót. Kiderült, mi volt az esetet kiváltó ok.

Banális szomszédi vita vezetett az éjszakai lövöldözéshez Pozsonyban (FOTÓK)
Fotók: TASR - Michal Svíto/Alena Mezeiová (További képekért kattints!)

Amint arról beszámoltunk, hajnali 1 óra körül egy férfi lakása ablakából kezdett lövöldözni az emberekre, amely során többeket meg is sebesített. Nem sokkal később robbanást lehetett hallani a lakásából, majd késsel indult meg a kiérkező rendőrök felé, akik végül lelőtték őt a lépcsőházban. Az eset során három civil és egy rendőr megsérült.

A TV Noviny úgy tudja, egy 32 éves férfi volt az elkövető, aki apja fegyverével nyitott tüzet. A szomszédok szerint egy problémás személyről van szó, aki ellen korábban többen is feljelentést tettek. Egy helyi lakos szerint pirotechnikai eszközöket dobált, gázspray-t fújt a lépcsőházba és a liftbe, a galambokat lőtte lakása ablakából. Állítólag senki sem tudott vele mit kezdeni, mert egyszerűen nem nyitott ajtót a rendőröknek.

A helyi lakos szerint csak idő kérdése volt, hogy mikor kezd lövöldözni az emberekre is. Az éjszakai támadás egy részét is a saját szemeivel látta. Mint mondja, többen az ablakához mentek szóvá tenni neki, hogy megint pirotechnikai eszközöket dobált. Ezt követően elkezdett lövöldözni, majd robbanást lehetett hallani – az ablakok kitörtek, a lakásból füst szállt.

Egy másik helyi lakos augusztusban a közösségi hálón osztotta meg tapasztalatait a férfivel. Állítása szerint az illető miatt valóságos pokollá vált az életük. Ő is említést tett róla, hogy gázspray-t fújt a liftbe és a lépcsőházba, valamint pirotechnikai eszközöket dobált a lakásából. Állítólag a fiatal férfi rollerrel járta a városrészt, és a lakóházak ablakai alá is folyamatosan dobálta a pirotechnikai eszközöket. Ecetet öntött a fűre, valamint szemetet, csontokat dobált az autókra. Amikor a lakos egyszer megkérdezte tőle, hogy ő teszi-e mindezt, a fiatal férfi azt válaszolta, hogy igen. Amikor azt kérdezte tőle, hogy normális-e, a férfi verekedni akart vele.


(tvnoviny.sk)