Bankautomatákat robbantottak az éjszaka Szlovákia több részén

2021. június 16. - 10:26 | Régió

Keddről szerdára virradó éjszaka Szlovákia több pontján is bankautomaták robbantak.

Bankautomatákat robbantottak az éjszaka Szlovákia több részén
Forrás: Rendőrség-Facebook/Sereď Online

Három esetről tudni: az egyik Výčapy Opatovce községben (Nyitrai járás) történt, ahol a bankautomata a helyi élelmiszerüzlet falán volt elhelyezve. A keletkezett kárt előzetesen 35 ezer euróban határozták meg.

A másik két eset Torna községben (Turňa nad Bodvou, Kassa-vidéki járás) és Šoporňán (Galántai járás) történt. Egyelőre nem pontosították, hogy az elkövetők mennyi pénzt zsákmányolhattak.

A šoporňai esettel kapcsolatban a rendőrség a közösségi oldalán tájékoztatott róla, hogy hajnali 4 óra körül kapott bejelentést. A hatóság egyelőre annyit tud megerősíteni, hogy az elkövetők autóval érkeztek a községbe és egy ismeretlen anyaggal megrongálták az élelmiszerüzlet falán lévő bankautomatát.

A rendőrség eljárást indított az ügyben.

Múlt héten szerdán hajnalban robbantottak fel egy bankautomatát a pozsonyi Drieňova utcában, de mire a rendőrök a helyszínre értek, az elkövetők kereket oldottak. A hatóság még aznap tájékoztatott róla, hogy elfogtak két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy idén januárban Csallóközcsütörtökben felrobbantottak egy bankautomatát, amiből több százezer eurót loptak el.


(noviny.sk)