Barak László megbolondította a hodosi gyerekeket

A hodosi óvodásokkal került szembe délelőtt Barak László ismert szlovákiai magyar újságíró, publicista és költő, hírportálunk főszerkesztője. A találkozón szó esett sárkányokról, kutyákról, tündérekről és unokákról is.

Barak László megbolondította a hodosi gyerekeket
A szerző felvételei (A többi képért KATT a fotóra)

A nem mindennapi író-olvasó találkozó vendége a gyerekeknek elmondta, hogy számára Hodos azért is fontos, mert nagymamája ebből a faluból származik. Éppen ezért is volt kellemes meglepetés számára, amikor meghívták a helyi óvodába, ahova szívesen érkezett, hogy a legkisebbekkel beszélgessen. 

A gyerekek azonban nem csak hallgattak a költő előadása alatt, de szavaltak is, hiszen ők készültek. Barak Időbolt című verseskönyvéből tanultak meg néhány verset, amelyeket közösen el is mondtak. Majd ahogy ők szólították: „Baraklacibácsi” is olvasott fel nekik legutóbbi gyerekkönyvéből, a Ne hidd, hogy mese! című kiadványból.

Ám a találkozó nem csak a versek körül forgott, de különböző történetek is előkerültek, így megtudhattuk, hogy milyen kutyája van a költőnek, hol lakik és hol született, milyen autóval jár és hogy hívják a családtagjait. Erre reagálva a gyerekek is felbátorodtak és sorról sorra mesélték saját otthoni élményeiket, melyek főleg a háziállatok körül forogtak.

Így a kedd délelőtt a hodosi óvodában rengeteg nevetéssel és versekkel vidám hangulatban telt.

(alsa)