Barátai leitatták és megerőszakolták a tinédzser lányt – a legfiatalabb elkövető mindössze 14 éves

2024. február 5. - 09:38 | Régió

Szörnyű dolgokon ment keresztül egy 17 éves lány, a legmegdöbbentőbb az egészben viszont az, hogy a barátai fordultak ellene, akiket hónapok óta ismert.

Barátai leitatták és megerőszakolták a tinédzser lányt – a legfiatalabb elkövető mindössze 14 éves
Illusztráció (Fotó: TASR)

Az eset Losoncon történt. A noviny.sk információi szerint a lány és három barátja fényes nappal egy buszmegállóban iszogatott, majd a síneken átvágva egy másik helyre tartottak. Egy szemtanú látta, hogy a lány nagyon be van rúgva. Elmondása szerint a fiúk behúzták a bokrok közé a lányt. Azt nem látta, hogy mit csináltak, de amikor kijöttek, az egyik fiú a nadrágját igazítgatta.

A lányt a bokrok között hagyták heverni. Nem sokkal később magához tért, majd dezorientáltan bolyongott a környéken, amíg bele nem botlott a családjába. Ők értesítették a rendőrséget és a mentőket. A lányt kórházba vitték, ahol az orvosoknak elmondta, hogy megerőszakolták.

Bugyi nem volt rajta, a rendőrök a helyszínen találták meg, ahogy a táskáját is, benne az irataival. A rendőrök hamar elfogták a fiúkat, akik közül a legidősebb 19 éves, a legfiatalabb 14. A Losonci Járási Ügyészség közlése szerint három személy ellen indítottak eljárást erőszak, illetve erőszakban való bűnrészesség ügyében. Az idősebbik fiút, akit korábban már négyszer elítéltek erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A határozat ellen ugyan nem nyújtott be panaszt, de állítása szerint nem csinált semmit.

A történtek óta a lány maga alatt van, nem jár iskolába, csak a családjával kommunikál. Utóbbi fontolgatja, hogy szakértő segítségét kérik. Az áldozat édesanyja megdöbbentőnek tartja, hogy olyan személyek bántották a lányát, akikkel jól ismerik egymást.


(noviny.sk)

Címkék: erőszak, alkohol, fiatalok