Barátai nem hiszik, hogy Halenár saját kezűleg vetett volna véget az életének

2018. július 8. - 12:58 | Sport

Amint arról beszámoltunk, pénteken Nagyszombatban vettek végső búcsút Juraj Halenártól, akit holtan találtak meg az elmúlt hétvégén. Ismerősei kételkednek benne, hogy a labdarúgó öngyilkos lett volna.

Barátai nem hiszik, hogy Halenár saját kezűleg vetett volna véget az életének
Forrás: Cas.sk

Halenár temetésén több százan vettek részt: hozzátartozóin, barátain és a rajongókon kívül a futballélet szereplői is végső búcsút vettek a labdarúgótól.

A jelenlévők közül minden bizonnyal sokaknak megfordulhatott a fejében, hogy hogyan is történhetett a tragédia – sokan nem hiszik, hogy a labdarúgó öngyilkosságot követett volna el.

„Érthetetlen számomra. Semmi sem utalt arra, hogy problémái lettek volna. Ez a szlovák futball vesztesége, a tapasztalatait átadta a fiataloknak. Rendkívül jelentős nyomot hagyott a pozsonyi futball történelmében. Nehéz erről most beszélnem, teljesen kimerültem“

– mondta Jozef Barmoš, az Inter Bratislava elnöke.

Róbert Semeník is elkísérte utolsó útjára Halenárt.

„Rengeteg a kérdés a halálát illetően, Ďuri édesapjával is beszéltem róla. Egyszerűen nem fér a fejembe, ennek nem szabadott megtörténnie. Mindigis versengtünk a gólokért. Nagyon fog hiányozni“

– mondta Semeník.

Petr Kašpar, a Petržalka volt menedzsere sem tud magyarázatot találni Halenár halálára.

„Nem tudom elképzelni, hogy Ďuro felvágta volna az ereit, mint ahogy azt mindenhol rebesgetik. Nagyon érzékeny típus volt. Ha valaki megrúgta őt a pályán, még sokáig ápolgatta a sebeit. A masszőrök máig emlegetik, ahogy minden kis sérüléssel hozzájuk fordult“

– emlékezett vissza Kašpar.

Juraj Halenárnak 35. születésnapján veszett nyoma, holttestét két nappal később találták meg. A labdarúgó 157 bajnoki mérkőzést játszott a Slovan színeiben, amelyben 57 gólt szerzett. A bajnokságban szerzett 125 góljával történelmi rekordot döntött.

A nagyszombati születésű csatár az Inter, Artmedia Petržalka, a Slovan és a Nyíregyháza játékosa is volt, a nagyszombati Lokomotívban kezdte pályafutását. Legutóbb az ausztriai SV Gaflenz csapatában játszott.

Cas.sk/para