Baráti kapcsolatban állhatott egymással Kočner és Šufliarsky

A Martina Kušnírová édesanyját képviselő ügyvéd szerint a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marian Kočner és a főügyész első helyettese, Peter Šufliarsky bizalmi kapcsolatban álltak egymással.

A Zlatica Kušnírovát képviselő ügyvéd, Roman Kvasnica szerint erről tanúskodnak az sms-ek, amelyeket Kočner és Šufliarsky váltott egymás közt – írja a Denník N.

Kvasnica a nyomozati iratok áttanulmányozása után azt mondta, hogy meglepte őt, milyen bizalmi kapcsolatban állt egymással Kočner és Šufliarsky, mint fogalmazott, különösen baráti volt a kapcsolatuk.

Šufliarsky azonban tagadja, hogy valaha is baráti kapcsolatban állt volna Kočner, ahogy azt is, hogy az érdekében cselekedett volna. Elmondása szerint Kočner találkozóra hívta – egyszer Szlovákiában, egyszer pedig külföldön –, ő azonban mindkét esetben elutasította a meghívást.

A lap úgy tudja, Kvasnica elolvasta Dobroslav Trnka és Kočner közti beszélgetés leiratát is, amelyben Kočner úgy viselkedett az egykori főügyésszel, mintha a felettese lett volna.

Az Aktuality tavaly októberben arról írt, hogy Ján Kuciak és kedvese meggyilkolása után az ügyben gyanúsított gútai-komáromi csoport két tagja, Alena Zsuzsová és Szabó Tamás állítólag arról egyeztetett, hogy el kellene tenni láb alól a főügyész első helyettesét, Peter Šufliarskyt is.

Šufliarsky tavaly májusig a főügyészség büntetőjogi osztályának vezetője volt. Ő volt az ügyész például Mikuláš Černák perében, akit később életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek.

Dobroslav Trnka főügyészi megbízatási ideje alatt a különleges ügyosztályt vezette, amely a szervezett bűnözői csoportok legsúlyosabb ügyeivel foglalkozott.


(Denník N/para)