Bátor jelentkezők pattantak fel a bika hátára Csilizpatason

2019. október 16. - 19:27 | Régió

Immár negyedik alkalommal rendezték meg a Csilizpatasi Csemadok Fesztivált a hétvégén. Az időjárás kedvezett a helyieknek, kellemes, napsütéses délután társult a községben mindeddig egyedülállónak számító programsorozathoz.

Bátor jelentkezők pattantak fel a bika hátára Csilizpatason
Fotók: a szerző- További felvételekért kattints!

„Mindenképp olyan dologgal szerettünk volna kedveskedni a helyieknek, mely a fiatalok és idősek számára egyaránt érdekes. Először egy szkanderversenyre gondoltunk, de végül ezt az ötletet elvetettük, mivel ebbe többnyire inkább csak a férfiak kapcsolódnak be. Elkezdtem keresgélni az internetet, így akadtam rá a bikarodeóra” – kezdte Darnai Bálint, a csilizpatasi Csemadok szervezet elnöke, az esemény főszervezője.

Tíz bátor jelentkező pattant fel a bika hátára, először tettek egy próbakört, majd kezdetét vette a verseny. Győztesként az került ki, aki a leghosszabb ideig fent tudott maradni az egyre gyorsabban mozgó bika hátán. Az izgalmas versenyen részt vett a Csallóközi Bikák motoros klub néhány tagja is, továbbá hölgyek és urak egyaránt bebizonyították bátorságukat. Az első helyért kemény küzdelem zajlott, ifjabb Varga György és Kosár Attila közt végül egy másodperc döntött. A győztesnek járó díjat a csilizpatasi ifjabb Varga György vihette haza.

A bika nagy népszerűségnek örvendett, egészen este nyolc óráig sorra követték egymást a vállalkozó szellemű fiúk és lányok. Közben a helyi kultúrházban folytatódott a fesztivál programja. Először népdalokat hallhatott a közönség, majd Lippai László színművész, szinkronszínész érkezett a községbe, aki egy interaktív szinkronesttel szórakoztatta a jelenlévőket. Ezután szinkronverseny zajlott, melyre gyermekek jelentkezését várták. A versenynek komoly tétje volt, ugyanis a legügyesebb lurkó lehetőséget kapott arra, hogy tanulója legyen annak a magyarországi szinkroniskolának, melynek egyik oktatója Lippai László. (A színművésszel folytatott beszélgetésünket hamarosan elolvashatják portálunkon.) Az estét pedig a Groovehouse együttes fergeteges koncertje zárta.

A fesztiválon lehetőség volt tombola vásárlására is. Az ebből befolyt összeggel a helyi Csemadok szervezetet támogatták. „Ezt az összeget természetesen további rendezvények megvalósítására fordítjuk majd” – húzta alá Darnai Bálint, majd hozzátette, mindenkinek nagyon hálás, aki valamilyen módon segítette a rendezvény létrejöttét.

SzC