A Bayern München elnöke szerint elsősorban nem pénzkérdés az új játékosok igazolása

2019. május 27. - 14:08 | Sport

Uli Hoeneß, a Bayern München elnöke azt mondta: elsősorban nem pénzkérdés az új futballisták igazolása.

A Bayern München elnöke szerint elsősorban nem pénzkérdés az új játékosok igazolása
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Ahogy fogalmazott, Hasan Salihamidzic sportigazgatónak előbb meg kell találnia az együttesbe illő játékosokat, ezután lehet a pénzről beszélni. A bajnoki címet és kupagyőzelmet ünneplő vasárnapi összejövetelen a 67 éves Hoeneß azt kérte kollégájától, hogy már ezen a héten teljes erőbedobással a csapat újjáépítésén dolgozzon.

"A szezonhajrá miatt egy kicsit háttérbe szorultak az átigazolási ügyek, de Hasant arra kértük, hétfőtől adjon újra gázt ezen a területen."

- mondta az elnök.

Karl-Heinz Rummenigge ügyvezető egyelőre nem kommentálta azokat a híreket, hogy a német válogatott, 23 éves Leroy Sané (Manchester City) hamarosan a Bayern labdarúgója lesz.

"Mindent megteszünk, de nem jelenthetem ki, hogy sikerrel is fogunk járni. Mindenesetre ez egy nagyszerű igazolás lenne"

- fogalmazott Rummenigge.

A két francia világbajnok védő, az Atlético Madridtól 80 millió euróért érkező Lucas Hernández és a Stuttgarttól 35 millióért megszerzett Benjamin Pavard szerződtetésével a Bayern München máris átlépte a 100 milliós határt az átigazolási piacon. Arjen Robben, Franck Ribéry és Rafinha biztosan, Jérome Boateng pedig valószínűleg távozik, a kölcsönben szereplő James Rodríguez sorsa pedig a következő napokban dől el.

(MTI)