A BBC Radio 2 után most egy norvég rádió nem fogja játszani Michael Jackson dalait

Két héten át nem fogja játszani Michael Jackson dalait az NRK norvég rádió. Hétfői közlésük szerint az HBO Leaving Neverland című kétrészes dokumentumfilm-sorozata miatt döntöttek így.

A BBC Radio 2 után most egy norvég rádió nem fogja játszani Michael Jackson dalait
Fotó: AP

A januári Sundance Filmfesztiválon debütált filmben két, ma már harmincas éveiben járó férfi beszél arról, hogy Jackson gyermekkorukban - egyik 7, másik 10 éves volt - összebarátkozott velük, és szexuálisan molesztálta őket.

Michael Jacksonnak óriási hatása volt a popkultúrára, a nagyközönség körében kedvelt, fontos művész, ezért meglehetősen nehéz lenne zenéjét teljesen kitiltani - mondta Knut Henrik Ytre-Arne, az NRK zenei vezetője.

Péntektől kezdve ezért 14 napra leveszik a P1, P13 és P1+ csatornák zenei listáiról Jackson dalait, ez idő alatt pedig megnézik, hogyan reagál a közönség a dokumentumfilm tartalmára. 

Ha egy felelős programszerkesztő úgy dönt, újra játszani kezdik az énekes dalait, erről a hallgatókat tájékoztatni fogják.

Az HBO március 3-án és 4-én vetítette a filmet. A Dan Reed által rendezett film nem szolgál új bizonyítékokkal a vádakhoz.

Az NRK vasárnap készül bemutatni a Leaving Neverlandet.

A BBC Radio 2 szintén nem sugároz Jackson-felvételeket, utoljára február 23-án volt hallható egy szám az énekestől. A brit közszolgálati rádió a média érdeklődésére azt válaszolta, valójában "nem tiltották ki a művészt az éterből", viszont a lejátszási listán Michael Jackson dalainak helyét új szerzemények foglalták el.

A dalok eltűnése szintén a dokumentumfilm sugárzása előtt történt, mely a Channel 4-on lesz szerdán és csütörtökön.

(MTI)