Beadta a felmondást az RTVS 12 szerkesztője

2018. május 31. - 12:36 | Belföld

A szlovák közszolgálati média 12 szerkesztője döntött úgy, hogy május 31-én, csütörtökön beadja a felmondását.

A távozó szerkesztők a Facebookon tettek közzé nyilatkozatot, amelyben hangsúlyozzák, felmondásuk a professzionalitással és az újságírói becsülettel, nem pedig személyes konfliktusokkal áll összefüggésben.

Az újságírók elmondták, évekig dolgoztak a közmédiánál, közben pedig olyan projekten dolgoztak, amelyben hittek. Az RTVS új vezérigazgatója, Jaroslav Rezník és az ő menedzsmentje a szerkesztők szerint ellehetetlenítette a munkájukat, és büntették az újságírókat a véleményük miatt.

„Szerettük az RTVS-t, szeretjük, és szeretni is fogjuk. A döntésünk nem született meg könnyen. Gyerekeink vannak, jelzáloghiteleink és felelősségeink, de főleg – nagyon szeretjük ezt a munkát. Ilyen körülmények közt azonban nem folytathatjuk tovább a munkát az RTVS-nél olyan lelkiismeretesen, ahogy azt eddig tettük. Két hónapos felmondási idő vár ránk. Amennyiben Jaroslav Rezník vezérigazgató úgy dönt, hogy visszahívja a hírközlés menedzsmenjét, hajlandóak vagyunk visszavonni a felmondást. Köszönjük a támogatást” – áll a távozó szerkesztők közös közleményében.

Távozásukkal arra akarnak rámutatni, hogy Szlovákia 2018-ban többet érdemel: független és magabiztos közszolgálati médiát.


TASR/para