Beadták a százezredik oltást a komáromi kórházban

2021. június 8. - 14:09 | Régió

A komáromi kórház egy mérföldkövet ért el az oltási stratégia keretén belül, ugyanis a hétvégén beadták a százezredik vakcinát is. Nem csak Komáromban és környékén, hanem Nyitrán, Selyén és Somorján is végzik a munkát, az elsők között voltak, akik oltani kezdtek.

Beadták a százezredik oltást a komáromi kórházban
-illusztráció-

Január 7-től kezdődött meg a munkafolyamat, aminek eredményeként a százezredik oltás egy második adag volt a Pfizer/Biotech oltóanyagból. Egy komáromi lakos kapta, Schmelhaus Erika, aki elővigyázatosságának köszönhetően a pandémia kezdete óta nem betegedett meg.

„Az egész családunkat beoltották, úgy gondolom fontos védekezni a Covid-19 ellen. Ezt nem csak az oltásra értem, hanem hordani kell a szájmaszkot, elkerülni a nagyobb csoportokat és rendszeresen fertőtleníteni kell“

- mondta.

Miroslav Jaška, a kórház igatgatója hozzátette, hogy nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, ezért fontos a megfelelő védettség, hogy ne ismétlődjön meg a krízishelyzet. Ebbe beletartozik az alkalmazottak védelme is.

Nagy tapasztalatra tettek szert oltás terén, működő logisztika, megfelelő kommunikáció, raktározás és gyakorlat jellemzi ezt a területet. A kórháznak egy mobil csapata is van, akik szükség esetén meglátogatják azokat, akik igényelték a vakcinát, viszont bizonyos okokból kifolyólag nem tudnak ellátogatni az oltási központba.

Hupka Adrián