Bécsbe menne dolgozni egy raktárba? Gondolja meg kétszer!

Ismét szedik áldozataikat a hamis munkaközvetítők – figyelmeztet a szlovák rendőrség. Korábban is volt erre példa, de az osztrák hatósággal karöltve sikerült felszámolni a bandát még tavaly augusztusban.

Bécsbe menne dolgozni egy raktárba? Gondolja meg kétszer!
Illusztrációs felvétel (tasr)

Most ismét beindult a kamu álláshirdetés, elsősorban a www.bazac.sk-n, valamint a www.bazos.sk-n. Most olyan szakképesítést nem igénylő raktári munkára keresnek németül nem feltétlenül beszélő érdeklődőket, akiket aztán Bécsbe vagy az osztrák főváros környékére csábítanak.

Az első kapcsolatfelvétel egy cseh számon keresztül egy cseh nyelven beszélő személlyel történik, aki az érdeklődőkkel megbeszéli a „munka” részleteit. Átveszik azt is, hogy Ausztriában hol találkoznak. Aztán a megbeszélt helyen egy másik személy jelentkezik már, aki kamuszerződéseket irat alá az átverni szándékozott munkakeresővel, aki kifizeti a 300-400 eurós szállásdíjat, cserébe megkapja azt a címet, ahol a következő nap már melózhatna. Másnapra aztán kiderül, hogy a szállás csak egy napra volt biztosítva és a beígért munkahely nem létezik. Természetesen az addig létező telefoszám ettől kezdve már nem is működik.

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a felvázolt körülményekre hasonlító esetekben körültekintően járjunk el.

tasr