Bécsben kapták el a hajóskapitányt, aki Párkánynál a gátnak ütközött

Egy bolgár kirándulóhajó ütközött neki két héttel ezelőtt a gátnak Párkánynál, a kapitány állítólag nem vette észre, hogy kárt tett volna a létesítményben.

Bécsben kapták el a hajóskapitányt, aki Párkánynál a gátnak ütközött
Fotó: tvnoviny.sk

Ismertté vált a két héttel ezelőtti párkányi hajóbaleset felelőse: a 113 méteres Sofia nevű kirándulóhajó ütközött neki a gátnak a Dunán, amely Párkányt védi az esetleges árvíztől. Ennek ellenére a balesetet senki sem jelentette.

Jozef Dúcz, a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat pozsonyi üzemének igazgatója a noviny.sk-nak elmondta: Bécsben fogták el a hajó kapitányát, aki állítólag nem vette észre, hogy kárt tett volna a gátban. A kapitány szerint olyan kicsi volt az ütközés, hogy sem a legénységnek, sem az utasoknak nem esett baja. Mivel azt hitték, hogy fának ütköztek, továbbhaladtak. A létesítményben keletkezett kárt viszont megközelítőleg 50 ezer euróban határozták meg.

Dúcz elmondása szerint a vízgazdálkodási vállalat emberei ideiglenesen megjavították és megerősítették a gátat, amely első- és másodfokú árvíz ellen is képes védelmet nyújtani.

A hatóságok vizsgálják, hogy a hajó miért tért le az útvonaláról, alkohol esetleges jelenlétét már nem lehet megállapítani.


noviny.sk/para