Befejeződött a nyomozás, vádat emelhetnek Lipšic ellen

A rendőrség befejezte a nyomozást a volt parlamenti képviselő, Daniel Lipšic ügyében, aki tavaly okozott halálos balesetet Pozsonyban.

A Tvnoviny.sk információi szerint az ügy felelős nyomozója javaslatot tett a vádemelésre. Lucia Mihalíková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a nyomozó hétfőn leadta a jegyzőkönyvet az illetékes kerületi ügyészségen.

Daniel Lipšic 2016. szeptember 19-én az esti órákban elgázolt egy, a zebrán áthaladó 72 éves férfit Pozsonyban. Az ütközést követően Lipšic azonnal elsősegélyben részesítette a sérült férfit.

A politikus szervezetében alkoholt nem állapítottak meg. Az idős férfit kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe.

"A közeli bevásárlóközpontban voltam. Nem mentem túl gyorsan, körülbelül ötvennel, és csak közvetlenül az ütközés előtt vettem észre az idősebb urat. Valószínűleg a közeli borozóból jött ki. Azt hiszem, az ütközés az átkelő után történt. Nagyon sajnálom, hiszen egy emberéletet követelt az eset, és ha tudok, illetve ha lesz fogadókészség a másik oldalon, szeretnék segíteni a családnak. Az utolsó pillanatig bíztam benne, hogy a balesetnek nem lesznek végzetes következményei. Őszinte részvétem a családnak" - nyilatkozta a balesetet követően Lipšic a Nový časnak.

Néhány héttel az eset után az interneten megjelent egy térfigyelő kamera felvétele, amelyen a tragikus eset látható. A videó ITT tekinthető meg.

TASR/para