Befutottak a diákok teszteredményei, eddig öt pozitív esetre bukkantak

2020. december 5. - 20:29 | Belföld

Nagyszombatban négy, Ólublón (Stará Ľubovňa) pedig egy személy vírustesztje lett pozitív. Szombaton két település oktatási intézményeiben tesztelték a diákokat és szüleiket, hogy hétfőn elkezdhessék az iskolát.

Befutottak a diákok teszteredményei, eddig öt pozitív esetre bukkantak
Illusztrációs felvétel (TASR)

Korábban már beszámoltunk arról hogy több szlovákiai oktatási intézmény diákjain végeznek el a hétvégén koronavírus-gyorstesztet. A negatív eredménnyel rendelkező tanulók előtt a jövő héten már nyitva áll az iskola kapuja.

Egyelőre "tesztüzemről" van szó, amibe Ólubló önkormányzata is bekapcsolódott. A település három általános iskolájának tanulóit vizsgálták. Azokat a gyorstesztelést önként vállaló diákokat, akik a város oktatási intézményeibe járnak, a lublói kórházban tesztelik le szombaton és vasárnap. Nagyszombatban két általános iskolát érintett a tesztelés, ebből az egyik az, ahova a kormányfő gyermekei járnak.

Az általános iskolák felső tagozatainak és a középiskolák diákjai akkor térhetnek vissza a padokba, ha felmutatják a negatív teszteredményüket. A tesztelés az iskolák számára önkéntes.

(denníkn)