Behozható az R7-es sztráda építésének 8 hónapos csúszása?

Nyolc hónapnyi csúszást szenved az R7-es autópálya építése, azonban ezt a késést a közlekedésügyi miniszter szerint még be lehet hozni.  

Behozható az R7-es sztráda építésének 8 hónapos csúszása?
Fotó: TASR

Menet közben majd kiderül, ledolgozható-e ez a lemaradás. Erről még korai beszélni, mindenesetre a spanyol kivitelezővel minden két hónapban találkozunk, és ez az egyeztetés legközelebb október 10-én lesz. Akkor majd pontosabb képet kapunk a valós helyzetről - nyilatkozta portálunknak Érsek Árpád.

Az engedélyek most már mindehol rendelkezésre állnak, így a tényleges építkezés a következő hetekben kezdődhet el. A szaktárca irányítója elismerte, hogy ők is késtek, hiszen még egy vonatkozó törvényt is keresztül kellett vinniük a parlamenten. Mint ismeretes, a gyorsított eljárásban még májusban lezavart törvénymódosítási javaslat lehetővé teszi, hogy azokon a telkeken is elkezdjék az autópálya építését, amelyek tulajdonviszonya még nem rendezett. Ugyanakkor voltak olyan szakaszok, amelyek már korábban is birtokában voltak a szükséges dokumentumoknak. Ezért például Egyházgelle mellett már régebben belevágtak a melóba. "A spanyolokon -  a Cintra Infraestructuras Internacional cégen - múlik, mikor pörgetik fel a munkát teljesen" - véli Érsek.

Az eredeti ígéretek szerint az R7-es gyorsforgalmi út Pozsonytól Egyházgelléig tartó szakaszán 2020 áprilisában indulhat meg a közlekedés.

(sárp)