Beigazolódott a legrosszabb: illegálisan adtak gyógyszereket az időseknek az otthonban

2018. július 6. - 18:23 | Régió

A rendőrség szerint az idősek otthonának vezetői veszélyeztették a nyugdíjasok életét.

Beigazolódott a legrosszabb: illegálisan adtak gyógyszereket az időseknek az otthonban
Fotók: Rendőrség - Facebook (További képekért kattints!)

Amint arról a napokban beszámoltunk, kíméletlenül az utcára rakták a héten az időseket egy pozsonyi otthonból, köztük egészségkárosultakat is. Rokonaik, hozzátartozóik mentek értük, de csak tanácstalanul álltak a szituáció előtt, többen közülük ugyanis már a júliusi díjat is befizették.

Mint kiderült, az idősek otthonában a rendőrség tartott razziát, miután felmerült a gyanú, hogy az otthont illegálisan üzemeltetik.

Az ellenőrzés során beigazolódott a legrosszabb, a rendőrök ugyanis arra utaló jeleket találtak, hogy az otthon vezetői illegálisan adtak, illetve adattak be gyógyszereket a pácienseknek.

A Joj Televízió információi szerint az otthonban 24 nyugdíjas élt, az alkalmazottak állítólag már két hónapja nem kaptak fizetést.

Pozsony megye önkormányzatának szóvivője, Lucia Forman Habancová közölte, a megye intézi a páciensek áthelyezését másik egészségügyi intézménybe, amennyiben erre igényt tartanak.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban két személy ellen indított eljárást. Egy 51 éves bazini nőt, valamint egy 18 éves malackai lányt vádolnak.

Michal Szeiff rendőrségi szóvivő közölte, a vádlottak 2016-tól egészen 2018. július 3-ig egészségügyi ellátásban részesítették a nyugdíjasokat és különféle gyógyszereket adtak nekik annak ellenére, hogy nem rendelkeztek az ehhez szükséges szakmai képesítéssel.

A vádlottak az elmúlt két évben rendszeresen gyógyszereket és injekciókat adtak a pácienseknek. A rendőrség szerint ezáltal veszélyeztették az idősek egészségét, akár túl is adagolhatták őket.

A vádlottakat őrizetbe vették. Amennyiben bűnösségük beigazolódik, háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.


(noviny.sk)