Beinjekciózták, betablettázták és szexuálisan is zaklathatták a gyerekeket egy pekingi óvodában?

2017. november 24. - 10:13 | Külföld

Pekingben 10 óvodás szülői is azzal vádolják a New York-i tőzsdén szeptemberben bejegyzett RYB Education láncot, hogy az egyik óvodájukban bedrogozták a gyerekeiket – írja a 444 a BBC nyomán.

Beinjekciózták, betablettázták és szexuálisan is zaklathatták a gyerekeket egy pekingi óvodában?
Fotó: TASR/AP

A felháborodott szülők szerdán jelentették fel az óvodát, mert szerintük a kb. 3 éves gyerekeik testén tűszúrásnyomokat találtak, és hogy a gyerekeket ismeretlen eredetű sziruppal itatták vagy fehér tablettákat adtak be nekik alvás előtt. Azt feltételezik, így büntették a rosszul viselkedő gyerekeket.

Néhány szülőben felmerült, hogy a gyerekeiket szexuálisan is zaklathatták, mivel az engedetlen gyerekeket meztelenre vetkőztették vagy bezárták egy sötét szobába.

A rendőrség nyomozást indított, és bizonyítékokat gyűjtött be, orvosokat és igazságügyi szakértőket is bevontak, egyelőre nincs eredmény.

A botrány néhány héttel azután tört ki, hogy egy sanghaji gyerekgondozási központot azzal vádoltak meg, hogy kisgyerekeket vertek. Tavaly pedig Csilin tartományban az RYB négy óvodai dolgozóját zárták börtönbe a gyerekek bántalmazásáért.

444