Beismerte tettét a dunaszerdahelyi vérfürdő egyik elkövetője!

2022. május 18. - 13:12 | Régió

Az 1999-ben történt dunaszerdahelyi tízes gyilkosság egyik feltételezett elkövetője, a vizsgálati fogságát jelenleg Magyarországon töltő Bodoky Károly beismerő vallomást tett a bűnügy kapcsán.

Beismerte tettét a dunaszerdahelyi vérfürdő egyik elkövetője!
Fotó: Paraméter

Bodoky Károlyt, akit a szlovákiai bűnügyi szervek a volt dunaszerdahelyi maffiavezér, Sátor Lajos jobbkezeként tartottak számon, a német és osztrák rendőrök egy 1999-ben elkövetett magyarországi gyilkosság gyanúsítottjaként vitték Magyarországra tavaly novemberben. Bodokyt a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi és célkörözési főosztályának kérelmére a német hatóságok fogtak el még októberben.

A szlovákiai Rimaszombatból származó férfit egy bajor kisváros szupermarketében tartóztatta le a német rendőrség speciális alakulata, zsebében kis mennyiségű amfetamint is találtak. Legnagyobb bűne azonban nem ez volt, hanem az, hogy ősszel egy 1999-es budapesti leszámolás miatt adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot. Október 8-án vele egy időben Budapesten fogták el "sorstársát", a Turek néven ismert Haris Sándort - aki évekkel ezelőtt Debreceni Alexre változtatta nevét.

Néhány hónap rács mögött töltött idő után azonban több forrás szerint is fordulatot vett az ügy, Bodoky ugyanis beismerte tettét és együttműködik a rendőrséggel.

Nem kizárt, hogy Bodokyt hamarosan átszállítják Szlovákiába. Ennek oka a zoznam.sk szerint az, hogy bűnügyi rekonstrukciót fognak végezni a tízes gyilkosság helyszínén, a dunaszerdahelyi Fontána bárban.

A zoznam.sk információját, miszerint Bodoky beismerő vallomást tett, a Paraméternek is megerősítették.

Nem hivatalos értesülésünk szerint Bodoky nemcsak a tízes gyilkosság kapcsán működik együtt a hatóságokkal, hanem más bűntények kapcsán is.

A magyarországi nyomozás – melyhez nagy segítséget nyújtottak a szlovák hatóságok is – szerint 1999. február 2-án Budapest XV. kerületében, a Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen ismeretlen tettesek megöltek egy magyar férfit és bolgár állampolgárságú testőrét. A magyar áldozat Döcher György volt, aki a 90-es években Turek legközelebbi barátja és bűntársa volt különféle bűncselekményekben.

A rendőrség szerint Turek az akkor épp Magyarországon bújkáló Sátor Lajos embereivel ölette meg Döchert, majd cserébe részt vett az 1999-es dunaszerdahelyi tízes gyilkosság elkövetésében. Bodoky Károly pedig nagy valószínűséggel társtettesként vett részt a budapesti és a dunaszerdahelyi leszámolásban is.

1999. március 25-én három, fekete rendőrségi overallt és símaszkot viselő gépfegyveres elkövető hatolt be a dunaszerdahelyi Fontána étterembe és lőtt halomra tíz embert, köztük a klán vezérének tartott Pápay Tibort.


(parameter)