Bejutok a második körbe!

Villámbeszélgetés Bugár Bélával, az első kormánypárti magyar államfőjelölttel.

Bejutok a második körbe!
Fotó: TASR

Minden viszály felett álló elnökre van szüksége az országnak, aki a két politikai tábor, a jobb- és a baloldal irányában is nyitott – fogalmazta meg portálunknak az államfőválasztási kampánnyal kapcsolatos hitvallását a Híd elnöke.

Bugár Béla szombat délutántól hivatalosan is a pártja köztársaságielnök-jelöltje, erről a tömörülés kongresszusa döntött egyhangúan. A politikus a jelölttársait nem tekinti ellenfélnek, inkább versenytársnak.

„Egyiküket sem fogom lekáderezni” - jegyezte meg a firtatásunkra, az eddig ismertté vált kihívókhoz hogyan viszonyul. Annyit azonban hozzátett, „Marián Kotlebával nem versenyzek.” Érdeklődtünk az iránt is, milyen eredménnyel lenne elégedett. „Bejutok a második körbe” - nyilatkozta a pártelnök határozott lendülettel. És ha ez mégsem sikerülne? - vetődött fel a kérdés.

„Ha ez mégsem jönne össze, akkor majd elmondom, mit érzek” - hangzott a válasz. Szerinte a Híd nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy az országban már nyoma sincs a szlovák-magyar viszálynak, és Szlovákia már elég érett ahhoz, hogy egy olyan jelölt is sikeres legyen, aki nem szlovák nemzetiségű.

(sárp)