Bekeményít a rendőrség a halálos balesetek miatt – mutatjuk, hol találkozhatunk gyakrabban rendőrökkel

2022. január 25. - 13:50 | Régió

A rendőrség fokozott ellenőrzéseket tart egész Nyitra megyében, de Nagyszombat megyében is folytatódik az akció.

Bekeményít a rendőrség a halálos balesetek miatt – mutatjuk, hol találkozhatunk gyakrabban rendőrökkel
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Tavaly Nyitra megyében összesen 45-en vesztették életüket közúti baleset következtében, közülük heten gyalogosok, négyen pedig kerékpárosok voltak. Csak az Érsekújvári járásban 17 halálos baleset történt, és a megyén belül az idei első is ebben a régióban történt.

Egy 27 éves nő a sötétben kivilágítatlanul gyalogolt az út mentén, amikor elsodorta egy furgon. Súlyos sérüléseibe a helyszínen belehalt. Ha visel fényvisszaverő elemeket a ruházatán, könnyen másként is végződhetett volna az eset.

A rendőrség figyelmezteti az embereket, hogy ha sötétben gyalogosan vagy kerékpáron közlekednek, akkor még lakott településen belül is viseljenek fényvisszaverő elemeket. A legideálisabb, ha a vállunkon vagy a vádlinkon viseljük a fényvisszaverő sávot, de ha biztosra akarunk menni, akkor a mellény használata is sokat segíthet.

Az egész országra jellemző súlyosabb közlekedésbiztonsági helyzetre való tekintettel a rendőrség is intenzívebben végez ellenőrzéseket az utakon, amelyek során arra ügyelnek, hogy a sofőrök mellett a kerékpárosok és a gyalogosok is betartsák a szabályokat.

A közlekedésrendészet mellett, a rendfenntartó és a vasúti rendészet egységeit is bevonják az akcióba. Hétfőtől tehát gyakrabban találkozhatunk rendőrrel a gyalogosátkelőknél, valamint az iskolák, kórházak, vasút- és buszállomások, templomok, temetők és bevásárlóközpontok közelében.


-para-