Bekeményítenek a rendőrök, mert tarthatatlan a helyzet a közutakon

2022. június 2. - 15:58 | Régió

Intenzívebb rendőri jelenlétre lehet számítani a napokban országszerte – tájékoztatta portálunkat Denisa Bárdyová szóvivő.

Bekeményítenek a rendőrök, mert tarthatatlan a helyzet a közutakon
Fotó: Rendőrség - illusztráció

A közlekedésbiztonsági akcióra azért van szükség, mert a baleseti statisztikák egyre rosszabb eredményeket mutatnak. A cél az, hogy minél inkább csökkentsék a közúti balesetek, mindenekelőtt a halálos balesetek számát.

Az elmúlt héten 253 közúti baleset került nyilvántartásba, amelyek során öten vesztették életüket, egyikük egy motorkerékpáros volt.

A rendőrségi statisztikákból kiindulva elsősorban hétvégén van szükség az intenzívebb rendőri jelenlétre, ekkor történik ugyanis a legtöbb halálos baleset.

A rendőrök ellenőrizni fogják a maximálisan megengedett haladási sebesség és a szabályok betartását, kontrollálják majd, hogy a sofőrök alkohol hatása alatt vannak-e, valamint a kötelességek betartását, például a gyalogosokkal és a kerékpárosokkal szemben.

A közlekedésbiztonsági akció már a soron következő hétvégén elkezdődik, a rendőrök pedig figyelmeztetnek, szabályszegés esetén kompromisszummentesen, az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően fognak eljárni.


(parameter)