Bekeményítenek a rendőrök: szigorú ellenőrzések és kemény büntetések jönnek a szabályszegőknek

2021. november 19. - 11:26 | Belföld

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter kijelentette, hogy a rendőrök továbbra is ellenőrizni fogják az óvintézkedések betartását, és keményen fel fognak lépni a szabályszegések ellen.

Bekeményítenek a rendőrök: szigorú ellenőrzések és kemény büntetések jönnek a szabályszegőknek
Fotó: TASR

Az egészségügyi dolgozók és az orvosok elleni támadásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy ez többé nem fordulhat elő, és hogy "néhány tíz lakos nem terrorizálhatja a többi szlovák állampolgárt".

A rendőrök a regionális közegészségügyi hivatalokkal együttműködve fogják ellenőrizni a szolgáltató egységeket.

A tárcavezető megjegyezte, hogy egy friss törvénymódosítás értelmében ezek tulajdonosai 5000 euróig terjedő pénzbüntetéssel sújthatók, ismételt szabályszegés esetén pedig akár a működésüket is felfüggeszthetik.

Arra a kérdésre, hogy a rendőri ellenőrzés megfelelő-e, és hogy a rendőrség adekvát módon reagált-e a szerdai tüntetésekre, Mikulec azt válaszolta, hogy a rendőrök az utcán a saját életüket kockáztatják a polgárok egészségének védelme érdekében. Ugyanakkor rámutatott, hogy a rendőrségnek a törvény által előírt egyéb feladatait is teljesítenie kell. Úgy véli, hogy a hatóságok jól kezelték a tiltakozó megmozdulásokat.


(TASR)